Πανελλήνια πρωτιά: Επιτυχής ελάχιστα επεμβατική επέμβαση λιθοτριψίας σε βρέφος

Μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση σε βρέφος, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, έλαβε χώρα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε κοριτσάκι 15 μηνών, από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτου του ΜΗΤΕΡΑ. Το βρέφος έπασχε από συγγενή μυοκαρδιοπάθεια και εξεσημασμένη κοραλλιοειδή λιθίαση, που κατελάμβανε όλο το εσωτερικό του νεφρού, είχε οδηγηθεί σε υποθρεψία λόγω των επαναλαμβανομένων νεφρικών κωλικών και εμπύρετων λοιμώξεων εις βάρος της ομαλής του ανάπτυξης και με κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του νεφρού του.

Η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος με τις μικροσκοπικές διαστάσεις της ασθενούς, αλλά και του ίδιου του νεφρού της, όπου δεν υπήρχε ιστορικό προηγούμενο παρόμοιας ενδοσκοπικής παρέμβασης στη χώρα μας σε ασθενή αυτής της ηλικίας, απαιτούσε για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, προκειμένου να αποφευχθεί η αφαίρεση του νεφρού που θα αποτελούσε, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα τη μοναδική λύση για να μην απειληθεί η υγεία του βρέφους.

Με επικεφαλής χειρουργό τον Δρ. Νικόλαο Μπαφαλούκα από την ομάδα της Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, που τελεί υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βεβελογιάννη Παναγιώτη, επιχειρήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, η καινοτόμος και υψηλής εξειδίκευσης, Ultra Mini διαδερμική Holmium Laser λιθοτριψία (Ultra Mini PCNL), μέσω απειροελάχιστης οπής τεσσάρων χιλιοστών και με τη χρήση μικροσκοπικών ενδοσκοπίων υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Η επέμβαση απαιτούσε τη συνεργασία και τον άριστο συγχρονισμό δύο έμπειρων χειρουργών, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Ακτινοσκοπικού Τομέα, του Νοσηλευτικού δυναμικού, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους τον ιατρικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτει το ΜΗΤΕΡΑ. Η μικρή ασθενής, έλαβε εξιτήριο από την Παιδιατρική Κλινική την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη κατάσταση, χωρίς παροχετεύσεις και stents.

220726115751 mitera

 

Συνεργαζόμενοι φορείς

logos1 logos2

logos3

Συνεργαζόμενα νοσοκομεία

logos5 logos4

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2022 All Rights Reserved - Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός - Ουρολόγος FEBU

 

Ιατρικό Marketing by Health Solutions

hsLogo200px