ΗOLEP: Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο «Μητέρα» σε προστάτη 350 κυβικά εκατοστά

Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ανακοινώνουμε την επιτυχή επέμβαση HOLEP σε περίπτωση ασθενή με προστάτη  350 κυβικών εκατοστών, για πρώτη φορά στο Nοσοκομείο «Μητέρα». Ο ασθενής νοσηλεύθηκε λιγότερο από ένα 24ωρο στο Νοσοκομείο και δύναται να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές υποχρεώσεις του.

Σήμερα, η χρήση διουρηθρικής  εκπυρήνισης του προστάτη με χρήση Holmium Laser (HοLEP) έχει δημιουργήσει  νέα δεδομένα στη θεραπεία της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη, προς όφελος των ασθενών.

Με τη χρήση του ελάχιστα επεμβατικού HOLEP, πραγματοποιούμε την εκπυρήνιση/αφαίρεση του αδενώματος, αφήνοντας την κάψα στην θέση της. Η en bloc εκπυρήνιση του αδενώματος αποτελεί πια μια ανώδυνη λύση, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις όπου μέχρι τώρα η συνήθης επιλογή ήταν η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου, εκτός από τη μηδενική πιθανότητα επανεπέμβασης στο μέλλον, οι ασθενείς, λόγω των χαμηλών ενεργειών, δε βιώνουν τα ερεθιστικά μετεγχειρητικά συμπτώματα καύσου και συχνουρίας, όπως στο παρελθόν, και ο καθετήρας πολλές φορές αφαιρείται και την επομένη ημέρα, λόγω της άριστης ικανότητος του Laser για αιμόσταση χωρίς καταστροφή και απανθράκωση του ιστού, όπως στην περίπτωση των προηγουμένων μεθόδων. Για τον ίδιο λόγο χειρουργούνται με ασφάλεια και οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά λόγω υποκειμένων καρδιολογικών νοσημάτων, χωρίς να χρειασθεί να διακόψουν την αγωγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως το γεγονός ότι δεν θίγονται οι παρακείμενοι ιστοί, συμβάλλει στην διατήρηση της στύσης, μια παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική για τους ασθενείς.

Η HoLEP διενεργείται μόνο σε κέντρα υψηλής εξειδίκευσης, από ειδικούς με υψηλό βαθμό κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες, ώστε να εξασφαλιστεί το βέλτιστο, ασφαλές αποτέλεσμα για κάθε άνδρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Χειρουργό Ουρολόγο Ν.Μπαφαλούκα στα  2106994100 & 6944671969.

Συνεργαζόμενοι φορείς

logos1 logos2

logos3

Συνεργαζόμενα νοσοκομεία

 logos4  logos5

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2022 All Rights Reserved - Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός - Ουρολόγος FEBU

 

Ιατρικό Marketing by Health Solutions

hsLogo200px