HoLEP : Holmium Laser εκπυρήνιση του προστάτη

Η χρησιμοποίηση του Low Power Holmium Laser αποτελεί πλέον διεθνώς τον χρυσό κανόνα και φέρνει νέα δεδομένα στη θεραπεία της υπερτροφίας του προστάτη. Η ομάδα των ιατρών του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη κυρίων Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα Νικολάου έχει εισαγάγει την HoLEP ως επέμβαση εκλογής μέσα από τον υψηλό βαθμό εμπειρίας τους και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες που απαιτούν παρατεταμένη εκμάθηση σε Ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, διαχειριζόμενοι με εξαιρετικά αποτελέσματα μεγάλη σειρά ασθενών κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Η διόγκωση του προστάτη απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα ετών με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους,  έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών τους, επομένως η εμφάνιση νέων τεχνικών εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται πλέον να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Η νέα τεχνική, έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχή πορεία κυρίως στην Αμερική, έρχεται να προστεθεί στην φαρέτρα των επιλογών, όπως η REZUM και η BipoLEP, που προσφέρει το Τμήμα Ελάχιστης Χειρουργικής εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του καθενός εξ αυτών.

Η καθημερινή αναζήτηση για τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης και η επένδυση στην υγεία από πλευράς Ιατρικού εξοπλισμού αιχμής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επιτρέπει την αναίμακτη, ανώδυνη και ταχεία διεκπεραίωση οιουδήποτε περιστατικού προστάτη ανεξαρτήτως πολυπλοκότητας. 

Κατά τον ίδιο τρόπο που η τεχνική REZUM απευθύνεται με εκπληκτικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα σε  μετρίου μεγέθους προστάτες, έτσι και η Laser εκπυρήνιση HoLEP, είναι μια ελάχιστα παρεμβατική τεχνική που αποτελεί πλέον την μοναδική λύση επιλογής για μεγαλύτερους αδένες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμα και 200 κυβικών, μιας και η παλαιότερη τεχνική Turis δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ριζικότητα και άφηνε υπολειμματικό ιστό, ο οποίος δημιουργούσε έντονα λειτουργικά προβλήματα και χρειαζόταν πολλαπλές αναθεωρήσεις και ταλαιπωρία στην συνέχεια της ζωής του ανδρός.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου, εκτός λοιπόν από τη μηδενική πιθανότητα επανεπέμβασης στο μέλλον, οι ασθενείς, λόγω των χαμηλών ενεργειών, δε βιώνουν τα ερεθιστικά μετεγχειρητικά συμπτώματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν , απελευθερώνονται το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο δε καθετήρας πολλές φορές αφαιρείται και την επομένη ημέρα λόγω της άριστης ικανότητος του Laser για αιμόσταση χωρίς καταστροφή και απανθράκωση του ιστού, όπως στην περίπτωση των προηγουμένων μεθόδων. Για τον ίδιο λόγο χειρουργούνται με ασφάλεια  ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά λόγω υποκειμένων καρδιολογικών νοσημάτων, χωρίς να χρειασθεί να διακόψουν την αγωγή τους.

Επιτυγχάνεται επίσης, σημαντικά ταχύτερος χειρουργικός χρόνος καθότι ο προστάτης ευγενικά απωθείται εξολοκλήρου σαν να αφαιρεί κανείς το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού αφήνοντας την κάψα στην θέση της .

Aυτή είναι αποδεδειγμένα η υπεροχή και η καταλληλότητα συγκεκριμένα για τον προστάτη του Low Power Laser  (χαμηλής συχνότητας και ενέργειας ) έναντι των υπολοίπων Lasers, σύμφωνα με την διεθνή αλλά και την προσωπική μας εμπειρία, το ότι δηλαδή η τεχνική προσαρμόζεται στην ξεχωριστή ανατομία του κάθε ανδρός. 

Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τον ιστό για πλήρη βιοψία και διάγνωση κι έτσι μπορούν να χειρουργούνται και ασθενείς με ελαφρώς αυξημένα PSA . H δε τιμή του PSA πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά την ΗοLEP.

To γεγονός ότι δεν θίγονται οι παρακείμενοι ιστοί συμβάλλει στην διατήρηση της στύσης, ειδική δε μνεία δίδεται στη διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων. Ο ασθενής μετά την θεραπεία οδηγείται σε ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες .

Η HoLEP πρέπει να διενεργείται μόνον σε κέντρα υψηλής εξειδίκευσης λόγω των τεχνολογικών της απαιτήσεων και της σύνθετης τεχνικής χρήσης της. Είναι χαρά μας να συμβαδίζουμε πάντα με τις εξελίξεις στην υπηρεσία της Ιατρικής και να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ασθενή.

Συνεργαζόμενοι φορείς

logos1 logos2

logos3

Συνεργαζόμενα νοσοκομεία

 logos4  logos5

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2022 All Rights Reserved - Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός - Ουρολόγος FEBU

 

Ιατρικό Marketing by Health Solutions

hsLogo200px