HoLEP: Holmium Laser εκπυρήνιση του προστάτη

Το High Power Holmium Laser MultiPulse HoPLUS 150W του Γερμανικού Κατασκευαστικού Οίκου JenaSurgical  είναι το νέο απόκτημα της Βιοκλινικής Αθηνών,  το οποίο βρίσκει ευρύ πεδίο εφαρμογών στην Ουρολογική Χειρουργική για επεμβάσεις που απαιτούν υψηλή εκπομπή ισχύος, με ιδιαίτερη έμφαση στη θεραπεία της Kαλοήθους Yπερπλασίας του Προστάτη (ΒPH), καθώς και στη Λιθοτριψία με laser.

Γρήγορο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, το MultiPulse HoPLUS παρέχει απαράμιλλη ακρίβεια και ασφάλεια σε όλες τις φάσεις της χειρουργικής επέμβασης. Τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση του Επιστημονικού Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής Αθηνών,  Νικόλαου Μπαφαλούκα εγγυώνται την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων, οι οποίες αποδεδειγμένα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον ασθενή.

Αυτό το σύστημα laser χρησιμοποιείται για την εκτέλεση τόσο του HoLAP (Holmium Laser Ablation of the Prostate) όσο και του πιο προηγμένου HoLEP (Holmium Laser Enucleation of the Prostate), ως μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική στις παραδοσιακές τεχνικές της προστατεκτομής όπως η διουρηθρική εκτομή (TURP) και η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Όντας το μοναδικό με παλμό διάρκειας έως και τα 1700μs και με δυνατότητες όπως:

  • το HoLep EPS
  • το ενσωματωμένο morcelator MultiCut
  • το Low Retropulsion Effect Lithotripsy

Αποτελεί μια  πολυδιάστατη και εξαιρετικά αποτελεσματική προσθήκη από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού αιχμής, η οποία στα χέρια εξειδικευμένων ιατρών στις ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές επιτρέπει την αναίμακτη, ανώδυνη και ταχεία διεκπεραίωση οιουδήποτε περιστατικού προστάτη ανεξαρτήτως πολυπλοκότητας. 

Τα πλεονεκτήματα της HoLEP

Η διόγκωση του προστάτη απασχολεί τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα ετών με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους,  έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών τους. Επομένως, η εμφάνιση νέων τεχνικών εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται πλέον να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Κατά τον ίδιο τρόπο που η τεχνική REZUM απευθύνεται με εκπληκτικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα σε μετρίου μεγέθους προστάτες, έτσι και η Laser εκπυρήνιση HoLEP είναι μια ελάχιστα παρεμβατική τεχνική που αποτελεί πλέον την μοναδική λύση επιλογής για μεγαλύτερους αδένες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμα και 380 κυβικών, μιας και η παλαιότερη τεχνική Turis δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ριζικότητα και άφηνε υπολειμματικό ιστό, ο οποίος δημιουργούσε έντονα λειτουργικά προβλήματα και χρειαζόταν πολλαπλές αναθεωρήσεις και ταλαιπωρία στην συνέχεια της ζωής του ανδρός.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου, εκτός λοιπόν από τη μηδενική πιθανότητα επανεπέμβασης στο μέλλον,  προστίθεται το γεγονός ότι οι ασθενείς δε βιώνουν τα ερεθιστικά μετεγχειρητικά συμπτώματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν, απελευθερώνονται το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο δε καθετήρας πολλές φορές αφαιρείται και την επομένη ημέρα λόγω της άριστης ικανότητος του Laser για αιμόσταση χωρίς καταστροφή και απανθράκωση του ιστού, όπως στην περίπτωση των προηγουμένων μεθόδων. Για τον ίδιο λόγο χειρουργούνται με ασφάλεια  ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά λόγω υποκειμένων καρδιολογικών νοσημάτων, χωρίς να χρειασθεί να διακόψουν την αγωγή τους.

Επιτυγχάνεται επίσης, σημαντικά ταχύτερος χειρουργικός χρόνος καθότι ο προστάτης ευγενικά απωθείται εξολοκλήρου σαν να αφαιρεί κανείς το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού αφήνοντας την κάψα στην θέση της.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τον ιστό για πλήρη βιοψία και διάγνωση κι έτσι μπορούν να χειρουργούνται και ασθενείς με ελαφρώς αυξημένα PSA . H δε τιμή του PSA πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά την ΗοLEP.

To γεγονός ότι δεν θίγονται οι παρακείμενοι ιστοί συμβάλλει στην διατήρηση της στύσης, ειδική δε μνεία δίδεται στη διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων. Ο ασθενής μετά την θεραπεία οδηγείται σε ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η HoLEP πρέπει να διενεργείται μόνον σε κέντρα υψηλής εξειδίκευσης λόγω των τεχνολογικών της απαιτήσεων και της σύνθετης τεχνικής χρήσης της. Είναι χαρά μας να συμβαδίζουμε πάντα με τις εξελίξεις στην υπηρεσία της Ιατρικής και να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ασθενή, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα εφάμιλλα με τα κέντρα αριστείας του εξωτερικού.

Συνεργαζόμενοι φορείς

logos1 logos2

logos3

Συνεργαζόμενα νοσοκομεία

logos5 logos4

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2022 All Rights Reserved - Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός - Ουρολόγος FEBU

 

Ιατρικό Marketing by Health Solutions

hsLogo200px