Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη: Γνωρίστε την επαναστατική μέθοδος Rezum χωρίς χειρουργείο και αναισθησία

H θεραπεία του προστάτη μπαίνει σε μια νέα εποχή στην Ελλάδα, καθώς η πρωτοποριακή τεχνική REZUM, η οποία αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της νόσου χωρίς χειρουργείο, εφαρμόζεται πλέον και στην Αθήνα. Η επαναστατική θεραπεία μετρά ήδη πέντε χρόνια επιτυχούς πορείας σε μεγάλα ουρολογικά κέντρα, σε Αμερική και Ευρώπη. 

Τα χαρακτηριστικά της καινοτόμου μεθόδου REZUM και τα πλεονεκτήματά της

Ως γνωστόν, η καλοήθης υπερπλασία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του μεγέθους του προστάτη, σε άνδρες άνω των 50 ετών, προκαλώντας  δυσάρεστα συμπτώματα όπως η επιτακτική ανάγκη για ούρηση, η ακανόνιστη ροή, η ενοχλητική νυκτουρία, η δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης κ.α. Μέχρι σήμερα, η θεραπεία περιλάμβανε φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική αφαίρεση του αδένα όμως τα νέα για τους ασθενείς στην Ελλάδα, που πάσχουν από υπερτροφία του προστάτη, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

 Η νέα τεχνική όχι μόνο είναι ελάχιστα επεμβατική, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει τη διατήρηση του οργάνου και της σεξουαλικής λειτουργίας, στοιχεία δηλαδή που λειτουργούσαν αποτρεπτικά μέχρι σήμερα για τον ασθενή, ώστε να οδηγηθεί στον ιατρό για αντιμετώπιση.

Διενεργείται αποκλειστικά από την Ουρολογική Κλινική της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με Διεύθυντη τον Νικόλαο Μπαφαλούκα MD.

Το REZUM διοχετεύει θερμική ενέργεια υδρατμών στοχευμένα μόνο στο πάσχον τμήμα του προστάτη που εμποδίζει την ούρηση, επιφέροντας τη σταδιακή συρρίκνωσή του, χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά τμήματα του οργάνου και οι λειτουργίες τους. Μέσα σε δύο εβδομάδες η ουρήθρα ανοίγει σταδιακά και ο ασθενής απαλλάσσεται από τα συμπτώματά του, διατηρώντας παράλληλα τη στύση και την εκσπερμάτισή του.

H καινοτομία της μεθόδου REZUM έγκειται στο γεγονός της διοχέτευσης χαμηλής ενεργείας με συναγωγή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν ενέργεια υψηλής ισχύος και μεγάλης διάρκειας εξ επαφής. Η μέθοδος διαρκεί μόνο 10-15 λεπτά, διενεργείται με απλή μέθη και όχι με γενική αναισθησία, ενώ ο ασθενής επιστρέφει μέσα σε μία ώρα στις καθημερινές του δραστηριότητες, αναίμακτα και χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη αφορά όλους τους ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα και τα φάρμακα τους, χωρίς να πρέπει να  οδηγηθούν στο χειρουργείο.

Media

Συνεργαζόμενοι φορείς

logos1 logos2

logos3

Συνεργαζόμενα νοσοκομεία

 logos4  logos5

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2022 All Rights Reserved - Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός - Ουρολόγος FEBU

 

Ιατρικό Marketing by Health Solutions

hsLogo200px